Misschien heb je zo'n scène wel eens gezien in een professioneel fotobureau of studio: de fotograaf fotografeert in de studio (binnenportret- en stillevenfotografen worden het meest gebruikt), en het andere uiteinde van zijn camera is met een USB-kabel op de computer aangesloten , en de camera naast hem Mensen kunnen de foto's in de camera van de fotograaf real-time bekijken op de computer. In plaats van zoals voorheen rond te moeten kijken op het camerascherm van de fotograaf.
Online fotograferen is een erg handige functie. Naast dat meerdere mensen foto's in realtime kunnen bekijken (klanten kunnen foto's op elk moment bekijken, wat vooral belangrijk is tijdens commerciële opnamen), kunnen fotografen ook de details van foto's op het grote scherm bekijken en tijdens het fotograferen tijdig beslissingen nemen. Aanpassing, als je haast hebt, kan de retoucher ook de nabewerking synchroniseren.
Dit is niet alleen een functie van high-end spiegelreflexcamera's, gewone camera's kunnen ook worden aangesloten op een video-uitgangskabel om foto's af te spelen op een computer of tv.
Bij het bladeren door foto's op normale tijden, willen sommige mensen de foto's misschien filteren terwijl ze ernaar kijken. Als ze iets sneller zijn, kan de tragedie van onbedoelde verwijdering optreden.
Om dit te voorkomen, kunt u enkele of meerdere foto's selecteren in de functie "Beeld beschermen" van de camera en deze foto's als beveiligd markeren (er zal op dat moment een klein sleutelpictogram op de foto-informatie staan), dus dat u belangrijke afbeeldingen kunt beschermen tegen onbedoeld wissen.
Opgemerkt moet worden dat deze functie alleen geldig is voor de bewerking "verwijderen". Als u ervoor kiest om de geheugenkaart te formatteren, zelfs als u de afbeelding eerst beveiligt, wordt de afbeelding nog steeds verwijderd door de formatteringsbewerking. Dit heeft speciale aandacht nodig.





